Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelené fazolky
(cas)
recept číslo: 1026
fazolky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g zelených fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky šunky
4 rajčata
sůl
mletý pepř
tymián
 

Postup

Fazolové lusky očistíme, nakrájíme našikmo na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím spaříme ve vařící vodě rajčata nakrojená do křížku, po mírném zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Poté přidáme na nudličky nakrájenou šunku a pokrájená rajčata, osolíme a okořeníme a dusíme společně asi 5 minut. Nakonec vložíme uvařené a okapané fazolky, promícháme a společně ještě asi 2 minuty podusíme. Podáváme jako samostatné jídlo.
Poznámka: Fotografie je od Ivy Páčové.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".