Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapustová polévka s bílou fazolí*
(vde)
recept číslo: 980
fazopol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g bílých fazolí
100 g kapusty
1 mrkev
1 větší brambor
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
mletý pepř
sůl
2 stroužky česneku
1 kostka Masoxu
1 lžička Vegety



 

Postup

Propláchnuté fazole namočíme předem na 3 hodiny do vody. Potom je v téže vodě, ve které byly namočené, vaříme v papiňáku 15 - 20 minut. Zatím si připravíme zeleninu. Brambor oloupeme a nakrájíme na větší kostky, mrkev také očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Kapustu opláchneme, případně vykrojíme silné středové žilky a pokrájíme ji na nudličky o šířce asi 2 cm. Anglickou slaninu (může být i kousek uzeného masa) nakrájíme na kostičky. Když jsou fazole téměř měkké, odkryjeme papiňák a dále pokračujeme v otevřeném hrnci. Přidáme kostku Masoxu, nakrájenou zeleninu a anglickou slaninu, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci rozšťoucháme kostky brambor (polévka se tím trochu zahustí), přidáme lžíci sádla (kdo nemůže nebo nechce, tak nemusí) a dochutíme Vegetou.
Poznámky:
Lze samozřejmě vařit i bez papiňáku, ale potom to chce trpělivost, než fazole změknou. Místo anglické slaniny lze použít na polévku i vývar např. z uzených žebírek. Polévka je poměrně vydatná a spolu s krajíčkem chleba nebo jiného pečiva může sloužit i jako hlavní jídlo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".