Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Broskvové řezy
(bur)
recept číslo: 975
burbros.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 vejce
1/2 hrnku pískového cukru
1/4 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vody

1 sáček dětských piškotů
1 velký broskový kompot
šlehačkový krém - recept č. 751
1 sáček želatiny

 

Postup

Cukr a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme zbylé suroviny, došleháme a na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem upečeme placku.

Na vychladlou placku natřeme šlehačkový krém (výborný recept č.751, chutná jako lehký pařížský krém), na to naskládáme jednu vrstvu dětských piškotů kulatou stranou do krému. Piškoty lehce (opravdu jenom malinko) pokapeme šťávou z kompotu a na piškoty naskládáme plátky broskví. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (použijeme zbylou šťávu z kompotu) a téměř tuhnoucí ji nalijeme na vychlazený moučník. (Já používám mašlovašku - štětku a první várku želatiny opatrně na broskve spíš natíram, než liji). Moučník dáme na chvilku do lednice a po ztuhnutí donatíráme zbytek želatiny. Předejdeme tak tomu, že téměř všechna želatina steče z moučníku.


Názory čtenárů

Místo uvedeného šlehačkového krému používám s úspěchem jinou variantu. Do dvou zakysaných smetan přidám dvě lžíce kakaa, dvě lžíce cukru a promícháme. Je to rychlejší a snad i méně kalorií.
Ivča dne 24.2.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".