Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Těstoviny s masovými kuličkami a zelenin
(vde)
recept číslo: 961
testhaj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g těstovin (špagety, makaróny)
400 g mletého masa
5 lžic strouhanky
5 lžic mléka
1 vejce
sůl
pepř
400 g mražené thajské zeleniny
3 lžíce oleje
1 balíček omáčky Amore mio na špagety
tvrdý sýr na posypání


 

Postup

Nejdříve vysvětlivky:
Mražená thajská zelenina je objev mé kolegyně. Dá se koupit v některých supemarketech, cena je sice vyšší (asi 60 - 70 Kč), ale je velmi dobrá. Když ji budete hledat v mrazicím boxu, je v sáčku převážně zelené barvy. Je mírně předvařená, takže stačí velmi krátká tepelná úprava.
Omáčku Amore mio najdete mezi výrobky Maggi. Je určena na těstoviny a nelekejte se toho, že jde o 2-3 porce. U tohoto receptu to úplně stačí, i když množství těstovin je určeno pro 4-5 osob. Tuto omáčku lze nahradit i jinou omáčkou na špagety.

Nejdříve si připravíme masové kuličky. Do misky dáme strouhanku a provlhčíme ji několika lžícemi mléka. Přidáme mleté maso, vajíčko, sůl a trochu pepře a vše zpracujeme v hladkou hmotu. Z ní tvoříme kuličky velké asi jako vlašský ořech. Poté si dáme do velkého hrnce vařit vodu na těstoviny a uvaříme je dle návodu na obalu. Mezitím si masové kuličky opečeme po všech stranách na oleji a odložíme stranou. Na stejném oleji rychle osmahneme thajskou zeleninu a také dáme stranou. Podle návodu na obalu omáčky si připravíme omáčku na špagety a odstavíme ze zdroje tepla.Masové kuličky vložíme do hotové omáčky prohřát. Jakmile jsou těstoviny uvařené, promícháme je nejdříve s omáčkou a masovými kuličkami, poté s orestovanou zeleninou. Před podáváním můžeme posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Poznámky:
Dobrá je i varianta bez masa, stačí přidat trochu více zeleniny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".