Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový biskupský chlebíček
(bur)
recept číslo: 956
chlebur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 vejce
250 g pískového cukru
1 tuk (stela, perla, hera a pod.)
1 měkký tvaroh ve vaničce
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
citronová kůra
kandované ovoce a rozinky podle chuti
 

Postup

Žloutky, cukr a tuk ušleháme nejlépe šlehačem do pěny. Přidáme zbytek surovin a vmícháme lehce sníh ušlehaný z bílků. Dvě formy na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme moukou, naplníme těstem a dáme upéct. Po upečení a vychladnutí potřeme
čokoládovou polevou ( 1 čokoláda na vaření, 1 plná lžíce jakékoliv nugety, 50 g omegy rozpustit ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce).
Poznámka:
Moučník je vláčný a moc dobrý. Na velikonoce dávám těsto do formy na beránka.

Názory čtenárů

Chuťově výtečný, ale dost mastný, asi příště uberu tuk.
Martina dne 7.4.2012 15:44:08
Tuk se dává změklý.
vde dne 21.4.2011 07:15:56
Dobrý den, jsem začátečnice, ale snad to zvládnu. Ten tuk se tam dává změklý a nebo rozpuštěný??? Děkuji
Majda dne 20.4.2011 13:46:59
Právě jsem ochutnala upečený b.chl. a je dobrý i přes to, že je moc sladký. Příště půjde jen 200g cukru, jinak u hořké kávy bych snědla půlku. Píšete, že dlouho vydrží, to se jen díváte?U nás večer určitě nezbude nic a to byla k obědu jitrnice s bramborem a zelím. Díky za receptík
marjánka dne 5.4.2011 13:10:19
super
karlík dne 27.2.2011 20:52:23
Skvělá záležitost,tento recept je bezkonkurenční a výborný,chlebíček mám opět v troubě a moje rodina se na něj moc a moc těší. S pozdravem a všem dobrou chuť
Kačka dne 21.2.2010 17:54:25
Tento recept je úžasný,chutná velmi skvěle Hela
Hela dne 20.12.2009 07:37:14
Zkusím na velikonoce jako beránka. Mějte se a zkuste na oplátku mandarinkové řezy.
jan
dne 30.3.2007
Tento recept dělám jako tvarohovou bábovku, rozinky předem namočím v rumu a dávám jich hodně. Je to opravdu moc dobré, vláčné a dlouho vydrží, když se na to rodina nevrhne.
Jana z VM dne 27.10.2004
Vazeni, "Tvarohovy biskupsky chlebicek" je pochoutka, rychly a dlouho vydrzi, pokud vam ho rodina nesni po vychladnuti!
Rada varim a pecu podle vasich receptu.
S pozdravem


Pazderova dne 6.5.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".