Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bublanina jako pěna
(vde)
recept číslo: 949
bupena.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g cukru krupice
9 lžic teplé vody
8 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
ovoce (čerstvé či mražené)

 

Postup

Cukr, teplou vodu, olej a žloutky ušleháme elektrickým šlehačem. Trvá to asi 5 minut a je třeba šlehat, dokud jsou vidět zřetelné krupičky cukru. Prášek do pečiva rozmícháme do mouky a potom mouku přidáme k ušlehané hmotě. Společně promícháme (je to poměrně husté!). Nakonec lehce přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch posypeme poměrně hustě ovocem (nešetříme, lze ho dát dost). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C). Hotovou bublaninu můžeme pocukrovat.
Poznámky:
Na tuto bublaninu se hodí téměř všechny druhy ovoce (větší kusy můžeme pokrájet). Lze použít i ovoce mražené. Bublanina je nadýchaná, pěnová a poměrně suchá.

Názory čtenárů

a jak dlouho se má péct?
ala dne 15.7.2012 21:47:12
Vynikajici recept,rozhodne doporucuji i zacatecnikum.
Vendula dne 9.7.2012 22:44:12
Moc jsem si pochutnal. Opravdu bych doporucil tento recept.:
Andrej dne 4.9.2011 00:20:16
tento recept stojí za .....
dne 16.4.2011 21:53:44
Dobrý den chci se zeptat když dám do těsta místo cukru krupice cukr moučka pokazím tím něco??? Moc děkuji za rychlou odpověď Nikol
Nikol dne 21.2.2011 11:27:55
Bublanina je rychlá a chutově výborná.
beruna dne 6.7.2010 15:39:26
Během dne zmizela z plechu ;) Dneska peču znova
Eliška dne 25.6.2009 11:23:43
Zítra to zkusím :)
Eliška dne 23.6.2009 19:01:10
Nevěděla jsem jestli jsou velký, tak jsem pro jistotu borůvky a třešně nakrájela na půlky. A bublanina je dobrá!
Fifi dne 17.6.2009 13:28:16
jdu na to jsem zvedava co stoho vyjde
linda21 dne 6.6.2009 19:24:47
Pánové a dámy - jdu na to!!!!
jahůdky už se třesou......
Kačenka dne 29.6.2007
Je vážně dobrá,suchá mi nepřipadala,ale pozor,hodně nabyde.Jen se zaprášilo!!!
Naďa dne 19.6.2007
Je sezona, máme spoustu jahod a třešní, jdu to také vyzkoušet! Už to vidím, že se po bublanině jen zapráší.
Šárka dne 14.6.2007
Je báječná,fakt moc dobrá.
Radka dne 8.6.2007
Tak pekařinky, jdu na to!!
Hanny dne 7.6.2007
je to vyborna bublanina
zupkova dne 27.1.2006
Jako recept mojí babičky, moc dobrý, už jsem na něj skoro zapomenula. Díky za připomenutí.
Mája, 9.7.05 dne 9.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".