Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinovaný kapr
(san)
recept číslo: 932
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 porcí kapra (po 150 g)
sůl
1/8 l olivového oleje
1 l vinného octa
1 stroužek česneku
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
2 cibulky šalotky
citrónová kůra
1 malá kyselá okurka
Na podávání:
1 citron
3 lžíce olivového oleje




 

Postup

Nejdříve si připravíme zhruba stejné porce kapra, omyjeme je, osušíme, osolíme po obou stranách a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom rybu znovu osušíme, potřeme ji olivovým olejem a rychle opečeme na pánvi na troše oleje do červena. Opečenou rybu předáme do nádoby, ve které ji budeme marinovat a necháme ji vychladnout. Zatím si připravíme marinádu - v hrnci povaříme dobrý vinný ocet, sůl, stroužek česneku v celku, celý pepř, nové koření, oloupané cibulky šalotky, kousek dobře omyté citronové kůry zbavený bílého vnitřku, hřebíček, bobkový list a ještě horkou marinádu nalijeme na kapra. Jakmile vše vychladne, přidáme ještě nakrájené kyselé okurky, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na dva dny do chladničky. Třetí den lze kapra servírovat - podáváme ho ozdobeného kolečkem citronu a pokapaného olivovým olejem.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".