Postup
Nejdříve si do menší misky připravíme kvásek. Mléko malinko ohřejeme - asi tak, že když si kapku kápnete na dlaň, cítíte příjemné teplo. Do mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vše v teple kynout. Rozpustíme si máslo a necháme jej zchladnout tak, aby bylo vlahé. Zatím si odvážíme mouku, přidáme špetku soli, vejce a dva žloutky. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a rozpuštěné zchladlé máslo. Těsto zamícháme a potom vypracováváme vařečkou, až je lesklé, hladké a nechytá se mísy ani vařečky. Lehce jej pomoučíme hladkou moukou, mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti. Mezitím si připravíme nádivky do koláčů - tvarohovou připravíte ušleháním uvedených surovin na náplň ve šlehači, k povidlům, pokud jsou tuhá a hustá přidáme lžíci či dvě vody a trochu je za stálého míchání povaříme. Připravíme si pomoučený vál a z vykynutého těsta vykrajujete lžící stejně velké kousky. Z každého kousku vyválíme kuličku a ještě nenaplněnou ji položíme na vál. Když spotřebujeme všechno těsto, začneme bochánky těsta postupně plnit. Bochánek si roztáhneme na placičku, položíme na ni lžíci tvarohové náplně, uzavřeme, trochu zakulatíme a položíme na pomaštěný plech. Uprostřed bochánek trochu zmáčneme, okraje potřeme rozetřeným tukem a do důlku dáme povidla nebo marmeládu, posypeme drobenkou (tu trochu přitiskneme) a necháme chvíli vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě.