Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablečné (hruškové) lívance
(vde)
recept číslo: 90
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 ml mléka
160 g ovesných vloček
140 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce strouhanky
400 g strouhaných jablek (hrušek)
sůl
olej na opékání

 

Postup

Ovesné vločky namočíme do horkého mléka a necháme nabobtnat. Když změknou, přidáme mouku, žloutek, cukr, sůl a strouhanku, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a na pánvi nebo na lívanečníku opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem.
Stejně lze dělat i hruškové lívance a pokud náhodou nemáte rádi skořici, lze je tence namazat rybízovou nebo broskvovou marmeládou. I tak chutnají výborně. V jablečné variantě se dobře zapíjejí studeným mlékem.

Názory čtenárů

Rychlé a vynikající. Bery
dne 4.10.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".