Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z bílých fazolí
(cas)
recept číslo: 887
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
cukr
bílý pepř
2 jablka
600 g vařených bílých fazolí
2 lžíce strouhaného křenu
Na ozdobení:
4 plátky citronu
1/2 jablka
barevný ledový salát


 

Postup

Nejdříve si uvaříme bílé fazole - pozor, jako všechny luštěniny vaříme v neosolené vodě!! Počítáme s tím, že to bude déle trvat - pro zrychlení lze použít i papiňák. Necháme je vychladnout.
Potom si připravíme zálivku. Šťávy z jednoho citronu smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr a pepř. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Jablka dobře omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké tenké plátky. Uvařené fazole smícháme s nastrouhaným křenem a jablky, zalijeme zálivkou a znovu zlehka promícháme. Směs dáme do chladničky asi na dvě hodiny odležet - nutné!
Misky vyložíme ledovým salátem, naplníme fazolovým salátem a před podáváním ještě ozdobíme plátkem citronu a jablka.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".