Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brdské rohlíčky
(cas)
recept číslo: 857
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
70 g tuku (máslo, hera)
250 ml mléka
20 g droždí
70 g cukru
špetka soli
1 vejce

mák či sezamové semínko
máslo na potření


 

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku a z ní vykrajujeme trojúhelníčky, které narolujeme do tvaru rohlíčku, trochu stočíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíčky potom obtiskneme v máku nebo sezamovém semínku. Pečeme je v troubě rozpálené na 220 stupňů. Když jsou dozlatova upečené, potřeme je rozpuštěným máslem. Jsou dobré samotné, ale lze je nabídnut jako přílohu i k pomazánkám nebo k salátům.

Názory čtenárů

Znám je,přesně takto je peču dětem každou sobotu a někdy je musím dělit aby na každého vyšlo
Daniela dne 5.11.2010 15:42:18
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".