Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Zatím si připravíme náplň - ořechy nameleme, rozinky namočíme do rumu a švestková povidla v případě potřeby rozvaříme s trochou vody. Všechny suroviny na náplň promícháme. Z vykynutého těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Na každé kolečko naneseme do středu náplň, kolečko přehneme a naplněný půlměsíček na okraji přitlačíme. Pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 stupňů. Hotové rozpíčky obalujeme v cukru se skořicí.