Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Karamelové řezy
(dan)
recept číslo: 855
kararez.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 hera
2 lžíce kakaa
2 sklenice cukru
1 sklenice mléka
2 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 celá vejce


 

Postup

Z hery, kakaa, cukru a mléka uvaříme kaši. Z ní odebereme 1/2 sklenice a
dáme stranou. Do zbytku přimícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva,
vanilkový cukr a celá vejce. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a
upečeme. Ještě teplý moučník potřeme hmotou, kterou jsme si ponechali
stranou (můžeme do ní přimíchat trochu rumu). Povrch posypeme strouhaným
kokosem nebo sekanými ořechy.

Názory čtenárů

vipadá jdgfjguirzurčtčřuihgjfnghfrj rkjthrjthr rhjgtiumřhj utzthř
hefhe dne 4.11.2009 18:38:58
Tyto řezy dělám pod názvem Hop do trouby.Směs každopádně musí vychladnout,v žádném případě ne horká!
kůzle dne 1.4.2008 20:17:51
Tento moučník taky znám pod názvem Šalamounské řezy. Ta tekutá směs nesmí být horká, Pouze tak teplá, aby se rozpustila Hera a cukr, raději nechat ještě trochu vychladnout, jinak se těsto srazí.Já dávám jen 3 vejce. Při polévání nešetřit rumem, pokud to není zrovna pro děti. Jinak je to moje nejoblíbenější rychlá buchta.
PetraSt. dne 17.2.2008
Zkoušela jsem podle receptu, ale nevím, kde se stala chyba, buchta se mi srazila?! :-(
Jana
Jana dne 18.6.2007
Je to opravdu dobré, dělávám to často jako rychlovku, když má přijít návštěva. Jen nevím, kde jste přišli na ten název, s karamelem to přece nemá nic společného!
Blanka dne 13.4.2006
To jsou Šalamounské řezy, které jsou vynikající!
Jana M dne 8.3.2006
My jsme řezy pekli, vše jsme dělali podle návodu, směs jsme smíchali s horkou hmotou (ovšem nebyla to kaše, jak káže recept)a výsledek byl velice, velice dobrý. Moc nám všem chutnalo. Dáda 2.12.2004
dne 2.12.2004
Přiznám se, že jsem tyto řezy nepekla, ale myslím, že ostatní přísady by se měly přidat až po vychladnutí směsi, protože jinak pečící prášek určitě vyšumí.
Lenka dne 1.12.2004
Nejsem žádný začátečník, ale tyto řezy jsou nedokonale popsány. Chybí mi přesný popis v momentě, kdy zahřeji Heru, cukr, kakao (vznikla mi řídká hmota nikoli kaše) a KDY přidáme ostatní ingredience. Když je hmota v kastrolu horká, vlažná nebo studená. Já jsem to riskla a smichala jsem to do dosti teplé hmoty a vylila do plechu. Ikdyž to vypadalo slibně, upečená buchta byla "brousek". Jinak se mi zdá, že je to rychlé a efektivní - nepřipravuje se poleva zvlášť a docela to všem chutnalo přestože ...
EnkaKV dne 30.11.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".