Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krkonošský kuba*
(vde)
recept číslo: 852
kubata.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kompotová sklenice sušených hub
5 rohlíků (i starších)
1 cibule
4 stroužky česneku
400 ml mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
sádlo na vytření pekáče
3-4 bílky
 

Postup

Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka (vaříme zvolna, hlídáme, aby mléko nepřeteklo). Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme zbylým mlékem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly. Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko. Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek. Do mleté směsi přidáme trochu soli (asi 1/2 lžičky), pepře a majoránky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi. Sádlem (nebo jiným tukem) vytřeme pekáč či zapékací misku a mletou směs do ní urovnáme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme tak dlouho, až okraje začnou hnědnout. Podáváme nakrájené na řezy. Je to velmi vydatné jídlo a dobře se zapíjí syrovým studeným mlékem.
Poznámka:
U nás doma se kuba či houbovec připravuje na Štědrý den k obědu.

Názory čtenárů

No obojí je dobrý, ale tohle je opravdu houbovec, neboli jihočeský hubník.
tralala dne 21.12.2009 20:45:04
No obojí je dobrý, ale tohle je opravdu houbovec, neboli jihočeský hubník.
tralala dne 21.12.2009 20:44:42
Dobrý den, recept je to výborný, jen ten název nesedí.Jedná se o houbovec,nikoliv o kubu,který se dělá z krupek a s husím sádlem
MK dne 19.12.2009 20:52:36
Je to výborný...zrovna jsem to vytáhla z trouby a už si pochutnáváme:))
Anettka dne 20.8.2008 13:42:52
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".