Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z kysaného zelí s rozinkami i bez
(vde)
recept číslo: 840
kyszel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kysaného zelí
2-3 lžíce dobrého oleje (i olivového)
1 lžíce cukru
(kmín, rozinky, jablka…)
 

Postup

Tento velmi jednoduchý salát je rychlým a zajímavým doplňkem teplých jídel zvláště v zimě, kdy je čerstvá zelenina méně (hlavně cenově) dostupná. Kysané zelí dostanete kdykoliv, za příjemnou cenu a můžete ho mít dole v ledničce v zásobě. Navíc lze základní variantu docela nápaditě obměňovat, podle toho, co máte doma.
Takže - kysané zelí dáte do mísy. Většinou je již nadrobno nakrájené, takže není nutno ještě překrajovat. Snad pouze tehdy, pokud pro něj chodíte do vlastního zeláku a nakrouhali jste ho trochu hruběji, než byste ho chtěli mít v tomto salátu. Vodu ze zelí v něm můžete nechat - je to velmi zajímavý zdroj vitamínu. Přidáte olej, lžíci cukru a promícháte. Do základní varianty stačí přidat drcený kmín a salát je hotov. Místo kmínu však je možné přidat propláchnuté rozinky, jablka nebo hrušky nakrájené na kostičky a pokapané citrónovou šťávou a v podstatě i další ovoce, které potřebujeme spotřebovat nebo jím chceme salát oživit. Salát můžeme také posypat slunečnicovými semínky (třeba i opraženými). Hodí se výborně k jednoduchým večeřím z uzenin nebo k bramborovým jídlům.

Názory čtenárů

velmi dobre(domaci zeli)
av dne 5.2.2015 20:13:00
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".