Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sojové maso po sečuánsku
(vde)
recept číslo: 839
sojsucu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček ochucených sójových nudliček
1 paprika
1 vejce
20 g čerstvého zázvoru
špetka soli
1 lžíce cukru
1 lžička máčeného škrobu
2 lžíce octa
3 lžíce sádla
1 lžička soli
100 g bílého hlávkového zelí
1 lžíce sojové omáčky
50 g sušených hub
2 lžíce červeného vína
1 větší cibule
2 stroužky česneku
 

Postup

Jako vždy začínáme přípravou sojového masa - dáme vařit asi 1,5 l vody a přidáme do ní kostku masoxu. Vsypeme sójové nudličky a necháme povařit minimálně 15 minut. Potom procedíme a necháme zchladnout. Obsahují-li příliš velké množství vody. potom je ještě na sítku jemně vymačkáme. Sojové nudličky jsou poměrně velké, můžeme je nakrájet na menší kousky. V misce si rozmícháme vajíčko se špetkou soli, přidáme lžičku máčeného škrobu a do této směsi vmícháme připravené sojové maso. Necháme ho odležet (třeba i několik hodin). Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme nabobtnat. Očistíme si cibuli, kapii, bílé zelí, kousek zázvorového kořenu a vše nakrájíme. Cibuli na kostičky, papriku na proužky, zelí na nudličky a zázvor nastrouháme na hrubší nudličky. Na pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme naložené sojové maso a osmahneme. Dále přidáme zeleninu a houby, promícháme a také osmahneme. Nakonec vmícháme nastrouhaný zázvor, lžíci cukru, ocet a sójovou omáčku. Pokrm asi minutu mícháme, zalijeme ho dvěma lžícemi vína, zmírníme teplotu a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Znovu zamícháme a ještě trochu podusíme. Podáváme s rýží, obložíme barevnou zeleninou.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".