Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Šumavský nákyp s brusinkami
(cas)
recept číslo: 826
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g jablek
150 g pískového cukru
8 lžic zavařených brusinek (rybízu)
3 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce mouky
tuk na vymazání
100 g piškotů
moučkový cukr na posypání

 

Postup

Omytá a oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, posypeme pískovým cukrem a přidáme okapané zavařené brusinky. (Stačí i rybíz, zavařený jako brusinky nebo rybízový kompot.) Žloutky smícháme s moukou, vmícháme do nich tuhý sníh z bílků a spojíme vše se směsí jablek, cukru a brusinek. Formu na nákyp vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a rozetřeme do ní připravenou směs na nákyp. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení rozdělíme nákyp na porce a posypeme moučkovým cukrem. Ze zbylé kompotové šťávy připravíme dětem k nákypu dobrou ovocnou limonádu.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".