Super jídlo!U nás se to dělalo vždy na sádle pokud možno domácím.Může se to konzumovat jako samostatné jídlo ale nejvíc to chutná s opečenou jitrnicí a jelítkem.Cibule musí být pěkně do zlatova a zelí kysané,takové to ostřejší. Honza Chalupa dne 4.11.2015 16:39:09 |
Podobný recept jsem převzala od panímámy pod názvem "polské zelí" Jen malinko odlišně připravované. Oloupané brambory se uvaří v osolené vodě, hotové se vyberou a do vody, ve které se vařily brambory, se dá vařit překrájené zelí. Do hotového se přidají namačkané brambory a dochutí dle libosti. K pečenému vepřovému či uzenému vynikající příloha. Lze do hotového zamíchat kostičky opečeného salámu, uzeného nebo anglické. Opravdu výtečné jídlo! Naďa dne 1.7.2011 11:02:50 |
Svatá pravda!Akorát připravuji z vařených loupaných brambor,anglická na škvarečky, nebo škvarečky jako takové a cibulka dohnědoměkka.A vinná klobása k tomu.Pohádka! tralala dne 7.11.2009 19:12:45 |
my tomu říkáme lepenec. Děláme ho z uvařených rozšťouchaných brambor, kysaného spařeného zelí, osmažené cibulky a osmažené slaniny (ideální jsou škvarky). Luxusní záležitost, milovala jsem to už jako malá holka. Lada dne 6.11.2009 21:07:33 |
Lepenice je opravdu vynikající, je prima si na sklonku léta vzpomenout na kysané zelí. Janka dne 4.9.2009 07:02:37 |
Jeto moc dobre dala jsem tam kuřeci salam a maslo heru jeto vinikajci nemato chybu Okénková dne 3.9.2009 15:02:29 |
My tomu říkáme "Kočičák" a dělám ho takto: Den pedem uvařené brambory ve slupce. Uvařím kyselé zelí sleji vodu do hrnku, na oleji usmažím cibuli (dávám dost), brambory nastrouhám na jemné nudličky dámna zelí podleji trocu vody ze zelí, nebo když je zelí moc kyselé dám jen vodu. Bambory se zelím (nemíchat) nechat propařit, přidám smaženou cibuli a ještě cvíli prohřívám pak zamíchám nejlepší je, když je to trochu mazlavé. Nám všem takhle chutná i známím. Jarka D. dne 1.4.2008 22:51:29 |
My tomu říkáme "Kočičák" a dělám ho takto: Den pedem uvařené brambory ve slupce. Uvařím kyselé zelí sleji vodu do hrnku, na oleji usmažím cibuli (dávám dost), brambory nastrouhám na jemné nudličky dámna zelí podleji trocu vody ze zelí, nebo když je zelí moc kyselé dám jen vodu. Bambory se zelím (nemíchat) nechat propařit, přidám smaženou cibuli a ještě cvíli prohřívám pak zamíchám nejlepší je, když je to trochu mazlavé. Nám všem takhle chutná i známím. Jarka D. dne 1.4.2008 22:50:49 |
Lepenici dělám stejně, jen místo vložení uzeniny ji jíme s pečeným jelítkem a jitrnicí. Nemá to chybu. Hana Š. dne 29.4.2007 |
Dělala jsem něco podobného, jmenuje se to Babračka, bramborová kaše se zelím.( k tomu jsem vařila guláš nebo můžete podobnou omáčku )Jen ta kombinace mě odpuzovala. Jak jsem to ochutnala, všechno jsem vzala zpátky, výýýýborné a nikdy jinak, všede chválím. Alice Kutná Hora, aliciekopecka@seznam.c dne 24.1.2007 |
Já mám zase ráda bramborovou kaši s dušeným červeným zelím.Jsem prý ujetá, ale mně to chutná. No a k tomu třeba stehno z králíka. Bože to je lahoda. Jana H. dne 24.1.2007 |
Tedy tohle mi prislo hrozne, ale protoze je to tak nenarocne, tak jsme to zkusila. Vysledek mne velmi mile prekvapil. Je to opravdu dobre. Eskarina dne 8.6.2005 |
Mňam, mňam. Babička tomu říká "Kočičí tanec", bylo to běžné jídlo chudých, dnes příjemné zpestření. Veronika dne 11.9.2003 |
Mňam. Eva. dne 4.9.2001 |