Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Chlebové řízky
(vde)
recept číslo: 798
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8-10 tenkých krajíčků chleba
100 g krájeného gothajského salámu
100 g krájeného eidamu
plnotučná hořčice
1-2 vajíčka
hladká mouka
100 ml piva
strouhanka
olej na osmažení
 

Postup

Tyhle řízky jsou vzpomínkou na kulinářské pokusy na vysokoškolských kolejích. Tam bývalo hluboko do kapsy a občasné vylepšení dostupných surovin přišlo vždycky vhod. Hlavně když se našla ochotná ruka, která potom umyla pánev, ve které se řízky smažily.
Na tyto řízky si vybíráme spíše tenčí krajíčky staršího chleba. Po jedné straně je tence potřeme hořčicí, na to položíme plátek měkkého salámu a na to plátek sýra. Takto připravený krajíc přepůlíme, spíchneme párátkem a pak obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se skleničkou piva a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do červena. A co k tomu? Dopít načaté pivo, přidat kyselou okurku nebo nakládanou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Další inspirace:
Místo piva lze samozřejmě na rozředění vajíčka použít mléko, vykoná nám stejnou službu, jen chuť řízků se bude trochu lišit. Do vajíčka lze také přidat nasekané bylinky (na koleji samozřejmě k dispozici nebyly). I s náplní chlebů lze improvizovat - prostě přemýšlejte, jakou by ta která náplň měla chuť. A pokud máte k dispozici fritovací hrnec, použijte ho. A při jídle pozor na zrádná párátka!!!
?

Názory čtenárů

To je ale docela dobrý, nemusí to být jen z nouze ctnost,ale docela fajn bašta.
Věrka dne 27.1.2008
dobrý
dne 2.8.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".