Ze srnčí kýty (odleželé a odblaněné) nakrájíme 6 silnějších řízků asi po 150 g. Lehce je naklepeme, osolíme a na tuku je po obou stranách opečeme. Upečené stejky odložíme na teplou mísu. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme, nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a prohřejeme v rozehřátém másle. Poté půlky banánů rozkrájíme do tvaru vějířku, položíme je na upečené stejky a obojí polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborové krokety.
Příprava brusinkové omáčky:
Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.
Poznámky:
Srnčí kýtu většinou nezpracováváte příliš často, nebo alespoň mně se to tak často nestává. A tak si dejte záležet, jde o poměrně nákladnější jídlo pro slavnostní příležitosti. Krásně se hodí k zasněženému podzimnímu či zimnímu večeru. Již vás vidím, jak po dobrém jídle načínáte láhev vína…