Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houby smažené v těstíčku
(vde)
recept číslo: 723
houbysm.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g čerstvých hřibovitých hub
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
1 lžička soli
olej na smažení (fritování)
 

Postup

Smažit můžeme zdravé a pevné hřibovité (a jedlé) houby. Houby očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky asi 3-4 mm silné. Z mouky, vajec, mléka a soli ušleháme vidličkou hladké těstíčko. Na pánvi nebo ve fritovacím oleji rozpálíme tuk, houby namočíme do těstíčka a osmažíme rychle po obou stranách. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou. Kdo má rád, může přidat i tatarskou omáčku. Je to rychlé a chutné.

Názory čtenárů

S tím bramborákovým těstíčkem s nivou to je opravdu výborný nápad!
Iva dne 5.1.2002
Zkuste těstíčko připravit jako bramborákové, jemné konzistence s přidáním strouhané nivy. Výsledek bude překvapující.
Franta dne 29.11.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".