Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Švestková povidla
(cas)
recept číslo: 714
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg švestek
500 g želírovacího cukru Speciál (2:1)
šťáva z jednoho citronu
4 lžíce slivovice
 

Postup

Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme je. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3-4 hodiny. Potom je přivedeme k varu a prudce vaříme za stálého míchání 4 minuty. Přidáme slivovici. Naplníme do horkých, dobře vymytých a osušených sklenic a neprodyšně je uzavřeme.

Názory čtenárů

Povidla jsem vařila včera jen jsem švestky vyloupala pomlela a v širokém kastrolu vařila a míchala asi 4hodiny dokud se neodpařila voda.Jsou hustá mají dobrou chuť.Nedávala jsem tam nic ani cukr a rum dam až když je používám.
Milena dne 18.10.2009 15:26:51
Povidla dělám v troubě - 3kg švestek namixované nebo namleté smícháme s 2 ma lžícemi octa, rozprostřeme na plech, dáme do trouby ( nejdříve na vysokou teplotu, po uvedení do varu jen na nejnižšší) nemýcháme, jenom objíždíme hrany kastrolu nožem (odškrabují se škraloupy). Povidla se pečou na několikrát. Opětné vychladnutí způsobí zhoustnutí. Když jsou dostatečně hustá, přidáme rum pro chuť a zavařujeme jako kompot. Když se přidá cukr je to klevela - super do buchet a kynutých knedlíků. Je možné pokračovat v sušení,to už na mastném papíru, až do konzistence sušeného ovoce - vznikne placka, která nakrájená na kostky, slouží jako bombónky pro děti na zdravé mlsání.
Věra Čermáková dne 6.10.2009 09:29:31
To nejsou povidlka ale marmeláda povidkla se musí odpařit na husto s minimální dávkou cukru
Hanka dne 19.8.2009 12:55:30
Rum je lepší, ono to potom hezky voní.
Věrka dne 27.1.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".