Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocný koláč s piškotem
(cas)
recept číslo: 696
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

180 g hladké mouky
120 g tuku (Hera)
50 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce mléka
hladká mouka na vyválení
500 g očištěného ovoce
krupicový cukr
šlehačka na ozdobení
Piškot:
2 vejce
60 g krupicového cukru
60 g hladké mouky

 

Postup

Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem, přidáme změklý a nakrájený tuk a vše dobře rukama promneme. Potom přidáme žloutek a mléko a krátce vypracujeme v hladké těsto. Rozválíme ho na plát o málo větší než je koláčová forma a tukem vytřenou koláčovou formu jím vyložíme po dně i po stranách. Přečnívající těsto odkrojíme. Těsto na dně formy hustě propícháme vidličkou. Necháme je v chladnu asi půl hodiny odležet, potom formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a předpečeme dozlatova. Zatím si připravíme ovoce (rybíz, višně, meruňky, jablka - podle toho, co máme k dispozici), omyjeme a větší kusy nakrájíme na kousky, plátky apod. Dno formy poklademe ovocem a na ně nalijeme připravené piškotové těsto. Povrch uhladíme a celý moučník dopečeme v mírně vyhřáté troubě (180 stupňů), Před podáváním koláč ozdobíme na povrchu šlehačkou a kousky čerstvého ovoce.
Příprava piškotu:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a do nich vmícháme po částech mouku a sníh z bílků.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".