Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem, přidáme změklý a nakrájený tuk a vše dobře rukama promneme. Potom přidáme žloutek a mléko a krátce vypracujeme v hladké těsto. Rozválíme ho na plát o málo větší než je koláčová forma a tukem vytřenou koláčovou formu jím vyložíme po dně i po stranách. Přečnívající těsto odkrojíme. Těsto na dně formy hustě propícháme vidličkou. Necháme je v chladnu asi půl hodiny odležet, potom formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a předpečeme dozlatova. Zatím si připravíme ovoce (rybíz, višně, meruňky, jablka - podle toho, co máme k dispozici), omyjeme a větší kusy nakrájíme na kousky, plátky apod. Dno formy poklademe ovocem a na ně nalijeme připravené piškotové těsto. Povrch uhladíme a celý moučník dopečeme v mírně vyhřáté troubě (180 stupňů), Před podáváním koláč ozdobíme na povrchu šlehačkou a kousky čerstvého ovoce.
Příprava piškotu:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a do nich vmícháme po částech mouku a sníh z bílků.