Špagety uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a případně propláchneme studenou vodou. Zatímco se špagety vaří, otevřeme konzervu a vysypeme ji do kastrolu nebo na pánev. Nemáme-li k dispozici už žádnou ze surovin uvedených v závorce, směs pouze ohřejeme a navršíme na špagety. Tuto konzervu však můžeme téměř libovolně nastavovat, a tak do kastrolku k masové směsi přidáváme rajčata nakrájená na osminky a špekáčky (také oloupané a nakrájené na kostičky). V zimě můžeme místo rajčat použít rajčatový protlak. Hodí se i na plátky nakrájené žampiony nebo zbytky jakékoliv uzeniny. Celou směs krátce prohřejeme a přidáme ke špagetám. Dozdobíme proužky zelené papriky nebo kolečky pórku a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Je to ideální jídlo na chaty a chalupy nebo pro spěchající hospodyňky, které potřebují rychle něco uvařit z domácích zásob.