Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Holandský cuketový koláč
(cas)
recept číslo: 676
holcuk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g másla
1 šálek cukru krupice
2 vejce
1 šálek pomerančového džusu
2 šálky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky nového koření
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
2,5 šálku hrubě strouhaných cuket
1 šálek rozinek
1 šálek sekaných ořechů nebo mandlí
 

Postup

Máslo utřeme s cukrem a vejci a postupně přidáváme džus, mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetku soli, koření, nastrouhané cukety (trochu z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu přes kousek látky), rozinky a ořechy. Těsto dobře promícháme a pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané koláčové formě při teplotě asi 190 stupňů po dobu zhruba 45 minut. Koláč by se měl na okrajích oddělovat od formy nebo můžeme zkusit, zda se těsto nelepí na párátko či špejli. Na vychladlý koláč je možné použít některou z polev. Na obrázku je použita citronová poleva a koláč je ozdoben plátky pomeranče a lístečky meduňky.
Poznámka:
Na tento moučník lze zpracovat i starší (větší) cukety. Z nich samozřejmě odstraníme poměrně tvrdou slupku a semena!! A pozor, jde o voňavou, ale kalorickou dobrotu, rozdělte se o ni!

Názory čtenárů

Dobry den, kolac jsem pekla vic nrz 45 minut (skoro hodinu) a stale neni uvnitr dopeceny. Nevim, co delam spatne :-(
Karolina dne 26.10.2011 18:00:22
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".