Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rizoto trochu jinak
(cas)
recept číslo: 661
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g rýže
sůl
2 mrkve
1 malá brokolice
1 červená paprika
500 g krůtích prsou
pepř
1 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
125 ml zeleninového vývaru z kostky

 

Postup

Rýži si uvaříme svým osvědčeným způsobem (pokud žádný nemáte, můžete se nechat inspirovat v kategorii Přílohy). Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky (nestrouháme, ale skutečně krájíme na hranolky o délce asi 4 cm a tlouštce tak 3 mm - hranolky mrkve velice dobře doplní vzhled rizota). Brokolici si rozdělíme na růžičky a společně s mrkví ji asi 8 minut povaříme v osolené vodě. Potom ji prolijeme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Krůtí maso také omyjeme a osušíme a pokrájíme na kostky. Osolíme je a opepříme, prudce je opečeme na másle a vyjmeme. Na zbylém tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Potom přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a zeleninový vývar a necháme vařit asi 4 minuty. Vložíme maso, mrkev, brokolici a krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme. Vmícháme do uvařené rýže a upravíme na talíře.
Poznámky:
Jde o lehké, méně kalorické jídlo. Doplníme-li jej sklenkou vína, nic nezkazíme.

Názory čtenárů

Zajímavé jídlo. Rýži s brokolicí jsem nikdy nejedla, ale je to zajímavá a chutná kombinace.

J:-) dne 26.8.2001
Ještě dodatek: Kdo nemá rád vařenou papriku, jako my, nemusí ji dávat, stačí ji přidat jako přílohu syrovou.
J:) dne 26.8.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".