Rýži si uvaříme svým osvědčeným způsobem (pokud žádný nemáte, můžete se nechat inspirovat v kategorii Přílohy). Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky (nestrouháme, ale skutečně krájíme na hranolky o délce asi 4 cm a tlouštce tak 3 mm - hranolky mrkve velice dobře doplní vzhled rizota). Brokolici si rozdělíme na růžičky a společně s mrkví ji asi 8 minut povaříme v osolené vodě. Potom ji prolijeme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Krůtí maso také omyjeme a osušíme a pokrájíme na kostky. Osolíme je a opepříme, prudce je opečeme na másle a vyjmeme. Na zbylém tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Potom přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a zeleninový vývar a necháme vařit asi 4 minuty. Vložíme maso, mrkev, brokolici a krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme. Vmícháme do uvařené rýže a upravíme na talíře.
Poznámky:
Jde o lehké, méně kalorické jídlo. Doplníme-li jej sklenkou vína, nic nezkazíme.