Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečené flíčky s uzeným masem*
(vde)
recept číslo: 649
flicky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g širokých nudlí nebo flíčků
sůl
1 cuketa
1 cibule
4 rajčata
200 g uzeného masa
2 lžíce oleje
1 lžička oregana
400 g smetany
1 lžička mleté papriky
1 stroužek česneku
200 g strouhaného tvrdého sýra

 

Postup

Nudle nebo flíčky uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očistíme a omyjeme malou cuketu (neloupeme ji), oloupeme cibuli a vše nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Potom je nakrájíme na kostičky. Uzené maso také nakrájíme (lze použít i obírané uzené maso např. z uzených žeber nebo můžeme použít i uzeninu). Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a uzené maso, cibuli, cuketu a rajčata na něm podusíme. Směs ochutíme oreganem. Smícháme nudle, zeleninu a uzené maso a vše naplníme do vymaštěné zapékací misky. Ve smetaně rozmícháme papriku, půl lžičky soli, lisovaný česnek a polovinu strouhaného tvrdého sýra. Nudle zalijeme smetanovou směsí a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Zapékání trvá asi 45 minut. Ke konci posypeme těstoviny zbytkem nastrouhaného sýra a ještě krátce zapečeme. Podáváme například s okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Poznámka: Pro jídlo na obrázku byly použity flíčky zvlněné na okraji. Je to příjemná novinka, která dodá jídlu zajímavý vzhled.

Názory čtenárů

tento recept je vynikající doporučuju
iveta dne 17.6.2009 20:04:46
Ja nejdrive vymazu pekac maslem pak dam jakekoliv uvarene testoviny do kterych zamycham osmazeny bucek (na kosticky nakrajeny) take sunku a vse zaliji zakysanou smetanou ve ktere jsem rozmichala bud jeden nebo dva zloudky, (zalezi na mnoztvi a vasem odhadu) sul a pepr. Jestlize je smetana moc husta zredim trochou mleka. Syrem (emental) posypu a jeste pokladu orisky masla a dam zapeci do stredne horke trouby na pul hodiny. Hotove to je kdyz je to krasne do zlatova upecene.
P.S. : tento recept je z francie podle mne velice dobra obmena ceskych sunkofleku.
jitka dne 5.1.2005
Toto jídlo mělo doma velký úspěch, opravdu dobré...
J:-) dne 30.8.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".