Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí filé po římsku
(vde)
recept číslo: 631
filerim.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce rybího filé (8 kostek)
4 lžíce oleje
100 g másla
1 větší mrkev
1 větší cibule
100 g celeru
3 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
1 lžíce hladké mouky
citrónová šťáva
sůl
oregano
 

Postup

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkev, celer a cibuli. Očistíme ji a nakrájíme na nudličky nebo drobné kostičky. Porce rybího filé po obou stranách osolíme - sůl rozetřeme rovnoměrně prsty po celém povrchu masa. Na pánvi si rozpálíme olej a porce filé na něm po obou stranách opečeme. Při obracení se nám patrně trochu rozdělí na menší kousky, ale to vlastně nevadí. Připravíme si zapékací misku a vytřeme ji kouskem syrového másla po dně a částečně i po stěnách. Opečené kousky filé do ní narovnáme. Na pánev, kde jsme filé opékali, přidáme trochu syrového másla a na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme ji a zaprášíme trochou hladké mouky. Promícháme, podlijeme několika lžícemi vody nebo vývaru a ještě asi tři minuty podusíme. Nakonec do směsi vmícháme rajčatový protlak, oregano a lžíci citrónové šťávy a navršíme ji na filé v zapékací misce. Dáme do rozpálené trouby a asi 10 minut krátce zapečeme. Podáváme s chlebem nebo s bramborem. Vhodnou malou přílohou je i syrová zelenina (plátky okurky, proužky zelených paprik apod.)
Poznámky:
Záměrně jsou uváděny porce nikoliv množství masa - je třeba přizpůsobit podle toho, kolik vaši jedlíci snědí. Máme-li rádi výraznější chuť, použijeme místo rajčatového protlaku svůj oblíbený kečup. Také je možné citrónovou šťávou pokapat přímo kousky opečeného filé a nepřidávat ji do zeleninové směsi. Stejně i oregano můžeme použít přímo na okořenění rybího masa.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".