Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dukátové buchtičky
(kal)
recept číslo: 617
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 ml mléka
30 g droždí
1 lžíce cukru krystal
400 g polohrubé mouky
sůl
40 g cukru moučka
1 žloutek
30 g másla
Krém:
500 ml mléka
2 žloutky
20 g hladké mouky
40 g práškového cukru
1 vanilkový cukr

 

Postup

V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme hladké a lesklé těsto, ze kterého rukama tvarujeme menší buchtičky, které pokládáme na vymaštěný plech. Na bocích je potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 30 minut vykynout a potom je upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud se buchtičky při pečení slepily, oddělíme je a rozdělíme je na talíře. Poléváme teplým krémem. zdobit můžeme například nastrouhanou čokoládou nebo kouskem ovoce.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme žloutky, mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme hustší krém.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".