Rozpočet je asi na 8 - 10 porcí polévky. Maso vložíme do studené osolené vody (asi 2-5 litry) a vaříme mírným varem asi 90 minut (tuto dobu lze zkrátit použitím papiňáku). Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu (krájíme na kostičky, plátky nebo nahrubo strouháme). Všechnu připravenou zeleninu přidáme do vývaru a vaříme ji, dokud nezměkne.Společně se zeleninou vložíme do polévky i masovou kostku. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z polévky, necháme trochu zchladnout, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Těsně před koncem varu přidáme zavářku (vlasové nudle) a povaříme ji v polévce podle návodu na obalu. Na talíři polévku dozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámky:
Není nezbytně nutné se řídit uvedenými druhy a množstvím zeleniny - lze obměňovat podle sezóny a toho, jakou zeleninu máme k dispozici. Ředkvičky samozřejmě přidáme na jaře, omyjeme je a rozkrojíme pouze na čtvrtky. Lze také použít čerstvý hrášek nebo polévku zpestřit čerstvými houbami (uvaříme je zvlášť v osolené vodě). Máme-li k dispozici libeček, můžeme přidat větvičku libečku společně se zeleninou a nahradit tak masovou kostku.