Postup
Z krystalového cukru, jedné lžíce vody a lžičky octa připravíme karamel (podrobnosti viz kategorie Různé - Jak připravit karamel), který zalijeme vodou, necháme rozpustit a vychladnout. Žloutky ušleháme s cukrem a pomalu přimícháme vychladlý karamel. Přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citrónovou kůru, kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Lehce promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Vychladlý perník potřeme na povrchu tenkou vrstvou džemu (rybízového, meruňkového) a náplní, kterou jsme ušlehali z tvarohu, cukru a másla. Do náplně nakonec přimícháme opláchnuté a osušené rozinky a rozetřeme ji na povrch moučníku. Podle chutí ozdobíme strouhanou čokoládou.