Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pampeliškový med II
(cas)
recept číslo: 585
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 květů pampelišek
citrón
1 l vody
1 kg cukru
 

Postup

Pokud chceme dělat pampeliškový med, je třeba si přivstat. Květy pampelišky trháme včetně zelených lůžek a je třeba trhat ráno a rychle je zpracovat, aby nezhořkly. Květy propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a dáme do kastrolu s nadrobno pokrájeným citrónem a 1 litrem vody. Povaříme 15 minut a potom necháme 24 hodin stát. Druhý den pampelišky se šťávou přecedíme přes plátýnko a okvětní lístky vymačkáme. Nálev svaříme s 1 kg cukru a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny za občasného míchání. Jakmile med zhoustne, nalijeme ho do skleniček a uzavřeme je víčky.

Názory čtenárů

Pampeliškový med zrovna dnes vařím po třetí!(právě si oddychuji od míchání-míchá manžel) :-).Dělám ho podle téměř stejného receptu.Akorát nevstávám na pampelišky ráno!Ale neřekla bych že je med hořký.A k pokrájenému citronu ještě přidávám pomeranč.Med není tak hustý jak ten klasický.Je řidčí ale strááášně dobrý.Tak pevné nervy při tom 1 h a 30 m vaření-ale jinak to je jednoduché a výsledek stojí za to! Pa všem:-)Li
Li dne 8.5.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".