Nejdříve si oloupeme řapíky rebarbory (reveně) a nakrájíme na kousky asi 1-2 cm dlouhé. Potom si dáme rozpustit máslo a necháme ho zchladnout. Do mísy si připravíme suroviny na těsto - máslo přidáme vlahé. Rukama zpracujeme drobenku, dvě třetiny jejího množství nasypeme na vymaštěný plech a lehce přimáčkneme. Dáme péci do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů a pečeme asi 15 minut.
Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Tu smícháme se změklým máslem a moučkovým cukrem a třeme. Postupně zapracujeme vejce a potom tvaroh, ve kterém jsme rozšlehali pudinkový prášek. Tvarohovou směsí potřeme rovnoměrně upečené těsto, poklademe nakrájenou rebarborou a posypeme zbytkem drobenky. Opravdu lehounce drobenku na povrchu přitlačíme (při konzumaci koláče nebude tolik padat). Dáme péci do trouby vyhřáté na 175 stupňů a při této teplotě pečeme v troubě dalších 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, potom teprve krájíme.