Brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a osušíme v utěrce. Klobásy oloupeme a také nakrájíme na tenká kolečka. Zapékací misku nebo pekáček vymastíme sádlem, na dno naskládáme vrstvu brambor, které osolíme a posypeme kmínem. Na ně poklademe kolečka klobásy, poté opět brambory, které nezapomeneme okořenit. Tak pokračujeme až do spotřebování surovin a dbáme, aby brambory tvořily poslední vrchní vrstvu. Povrch poklademe několika kousky sádla a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme naplno asi 10 minut, potom výkon ztlumíme na polovinu. Jakmile brambory zrůžoví, zalijeme je smetanou, ve které jsme rozšlehali jedno vejce a necháme ještě 15 minut zapékat. Na talíři posypeme nadrobno posekanou pažitkou. Podáváme s rajčatovým salátem.