Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře s růžičkovou kapustou
(vde)
recept číslo: 487
cinakap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
1 lžíce sádla
20 růžiček kapusty
50 g černých máčených hub
1 lžička máčeného škrobu
1 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce sojové omáčky
špetka soli
mletý pepř
Glutasol
1/2 šálku hovězího vývaru
několik kapek červeného oleje
2 stroužky česneku

 

Postup

Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky - pokud použijeme zmrazená prsíčka, necháme je jen trochu rozmrazit a hned krájíme, protože tak jdou lehce ukrojit opravdu tenké plátky. Nakrájené maso promícháme s máčeným škrobem a solí a necháme chvíli odležet. Namočíme si černé houby (stačí i české sušené hřibovité houby), očistíme kapustičky od zažloutlých a ovadlých vrchních listů. Jakmile houby nabobtnají, odlijeme přebytečnou vodu a houby ještě trochu vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme do něj nakrájené černé houby a kapustičky, osmahneme, přidáme víno a mírně podlijeme vývarem. Ochutíme bílým pepřem, solí, glutasolem a sojovou omáčkou. Ještě krátce podusíme a odstavíme. Připravená kuřecí prsíčka osmahneme dozlatova na menší dávce tuku, přidáme dušené kapustičky a krátce při opatrném míchání podusíme. Takto připravený pokrm zakápneme několika kapkami červeného oleje a k ochucení použijeme čerstvý, jemně sekaný česnek.
Poznámka: K přípravě pokrmu na fotografii nebyly použity černé ani jiné sušené houby, ale plátky konzervovaných žampionů, které zbyly z přípravy jiného pokrmu. Jde ta také a je to dobré.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".