Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jemný kynutý koláč s třešněmi
(vde)
recept číslo: 465
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g tuku
30 g cukru
30 g droždí
1 žloutek
sůl
100 ml mléka
500 g třešní (tmavé a světlé)
moučkový cukr na posypání

 

Postup

Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, do kterého jsme přidali půl kávové lžičky cukru, poprášíme trochou hladké mouky a necháme v teple zkynout. Vykynutý kvásek přilijeme k hladké mouce, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké a lesklé těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout. Zatím si omyjeme třešně a necháme je odkapat. Vykynuté těsto rozprostřeme na malý plech (stačí kruhová koláčová forma), povrch poklademe třešněmi. Kombinujeme světlé a tmavé třešně a vytváříme z nich obrazec (hvězdici, kosočtverec apod.). Koláč upečeme v předehřáté troubě. Hotový posypeme práškovým cukrem s vanilkou. Je to ideální moučník v období dostatku třešní.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".