Do vlahého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Máslo (lze použít i jiný tuk - například Heru) rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Odvážíme si mouku, cukr, přidáme trochu soli, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto (je tužší než na buchty) a necháme je přikryté utěrkou kynout v teplé místnosti. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků a z každého uděláme bochánek. Ten rozválíme na oválek a potřeme připravenou ořechovou nádivkou. Stočíme do tvaru rohlíčku a hotový rohlíček dáme na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli kynout. Potom potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě do zlatova.
Příprava nádivky:
Rozpustíme med a máslo, přidáme umleté ořechy, trochu mleté skořice, citronovou kůru a 30 g strouhané housky