Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík po francouzsku
(vde)
recept číslo: 406
frakra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Králičí hřbet a běhy
200 g čerstvých hub (nebo sušené houby)
40 g másla
1 lžíce hořčice
1 dl bílého jogurtu
40 g slaniny
1 dl bílého přírodního vína
20 g polohrubé mouky
kmín
mletý pepř
sůl
 

Postup

Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme (sušené si předem na několik hodit namočíme, potom zcedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu). Slaninu si nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka. Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme trochu ještě provařit. Podáváme s vařenými brambory a vařeným zeleným hráškem.

Názory čtenárů

Zkusila jsem ho o víkendu, je opravdu skvělý. Vřele doporučuji.
Lenka dne 10.5.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".