Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Strakaté řezy
(vde)
recept číslo: 40
papouch.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g másla
300 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
5 vajec
3 pudinkové prášky různé barvy (jahodový, vanilkový, kakaový)
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček kypřícího prášku
 

Postup

Utřeme máslo s cukrem, přidáme všechna celá vejce, vanilkový cukr a dobře promícháme. Kypřící prášek dobře rozmícháme do polohrubé mouky a mouku potom postupně přidáváme do těsta. Nakonec do těsta nalijeme smetanu ke šlehání a opět rozmícháme. Vzniklé těsto rozdělíme na tři díly, do každého dílu nasypeme jiný pudink a znovu promícháme. Získáme tak tři odlišně barevná těsta. Hlubší plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Lžící pak klademe na plech kupky těsta - střídáme barvy. Na závěr těsto na plechu urovnáme. Pečeme při středním stupni asi 40 minut. Po upečení a vychladnutí můžeme potřít čokoládovou polevou.

Upozornění: Moučník je velmi dobrý, ale nikdy jej nedělejte, pokud spěcháte. Na to, abyste si pohráli s barvami, je třeba klid a pohoda. A rovněž hora špinavých misek od těst různé barvy, kterou objevíte okamžitě, jakmile dáte řezy do trouby, nervozní kuchařku často vyvede z míry. Ovšem moučník za to stojí, má výbornou jemnou chuť i skvěle vypadá. A je ho dost i pro početnější rodinu.

Názory čtenárů

Nejsou tyto řezy moc sladké?
Jarka dne 11.4.2011 10:19:07
Opravdu moc dobrá buchta a vláčná.
Blanka dne 2.8.2006
Po vychladnutí jsem buchtu polila punčem a citronovou polevou. Opravdu moc dobré řezy.
Dra. dne 17.6.2006
Moc dobrá buchta, ani moc pracná mi nepřipadala. Doporučuji také citronovou polevu.
katka dne 9.3.2006
Suché moc nejsou, protože je tam celá hera a ještě šlehačka... ale fakt je, že je po upečení ještě trochu pocákám rumem
ádi dne 14.11.2004
Taky znám jako "papouškova buchta". Nám na tom nejvíc chutnala jahodová poleva(dokud se dala ještě koupit).A kopečky těsta není třeba uhlazovat,samy se v troubě srovnají a spojí do roviny.
Hanka dne 12.11.2004
Na můj vkus příliš suché.
PAVLA dne 11.11.2004
Tyto řezy znám pod názvem " papoušek". Dávám za pravdu paní Veronice. Udělat klasické těsto - zvlášť žloutky a sníh.
Jana dne 12.9.2004
Je lepší do těsta dát nejdřív jen žloutky a až do oddělených barevných těst lehce vmíchat sníh z bílků - buchta je nadýchanější. Polevu dělám jen cukr+citronová šťáva, je svěží a barevná šachovnice přes ní prosvítá. Říkáme tomu Papouščí řezy.
Veronika dne 11.9.2003
Vypadá to hodně dobře určitě vyzkouším!
mirka 21.08.2003 dne 21.8.2003
Dělala jsem tyhle řezy dvakrát, poprvé mi připadly moc suché, podruhé jsem na ně dala čokopolevu a to byla mňamka. To složení více barev je skvělý nápad.
PAVLA dne 1.7.2003
Řezy byly vynikající a měly úspěch u všech,kdo je ochutnali.Vyzkoušela jsem to i s tím vylepšením a opravdu mňam,mňam.19.2.2003
Eva dne 19.2.2003
Naprosto skvele,chutnaly i me 1 a pul rocni dcerce a ta na buchty moc neni takze diky
Vera dne 31.7.2002
Dobré,moc dobré
dne 26.2.2002
Tyhle řezy dělám dost často, ale poradím vám co ještě přidávám. 1 dcl sirupu (je jedno jaký)a skoro 1 dcl rumu. To sleju dohromady a štětcem nebo peroutkou jemně potírám plát, nechám vsáknout,poleju cukrovou polevou ( ledovou) a nechám zatuhnou. nakrájím na řezy ( to jsou vlastně punčové řezy, které dostanete koupit v cukrárně
hana slavíková dne 20.11.2001

dne 17.10.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".