Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso na šlehačce
(vde)
recept číslo: 399
masosleh.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g vepřového masa
1 šlehačka
5 žampionů
3 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
 

Postup

Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladnu odležet. Zatím si oloupeme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vypláchneme vodou, připravíme si na talířek hladkou mouku. Každý plátek masa obalíme z obou stran v mouce a položíme na dno zapékací misky. Plátky klademe těsně vedle sebe, pokud se nevejdou, tak i nad sebe. Posypeme nakrájenými žampiony a zalejeme šlehačkou. Dáme péct do trouby a pečeme až je maso měkké. Podáváme s bramborem. (A na obrázku se zeleným salátem a rybízovým kompotem.)
Jinou variantou je zapékání masa dohromady s bramborami. Brambory si v tomto případě oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Poklademe jimi dno lehce vymaštěné zapékací misky, posolíme je a pokmínujeme. Máme-li brambor více, uděláme více vrstev a každou solíme a sypeme kmínem. Na povrch dáme maso upravené stejným způsobem jak je popsáno v předcházejícím odstavci. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby. V tomto případě se všechna šlehačka krásně vsákne do brambor, které tím získají nezaměnitelnou chuť. Toto jídlo je rychlé a není příliš pracné. Další výhodou je i možnost použítí méně kvalitního masa (např. z plecka), protože recept nevyžaduje velké jednolité plátky masa.

Názory čtenárů

Toto jídlo dělám z kuřecích řízků,neobaluji v mouce, ale maso naložím den předem do vrstev: v pořadí - maso posypané grilovacím kořením, plátky cibule, žampiony, plátkový sýr, vrstvy opakujeme, končit bychom měli masem a zalijeme šlehačkou. Druhý den strčíme do trouby a upečeme. Výborné.
kerstin dne 5.7.2002
Jako obměnu varianty s brambory doporučuji maso okořenit chilli, přidat dle chuti česnek na plátky a v závěru posypat sýrem a nechat dopéct.Skvělý nedělní oběd!
Eva. dne 4.9.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".