Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s jablečnou šťávou
(vde)
recept číslo: 391
vejaba.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřového ramínka nebo krkovičky
sůl
kmín
2 lžíce oleje
4-5 kyselejších jablek
1,2 kg brambor
80 g másla
zelená petrželka
 

Postup

Zapékací misku vymažeme olejem a na dno dáme na plátky nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka (na hrubém okurkovém struhadle) a oloupeme brambory, které nakrájíme na tenčí plátky. Po půlhodině vyndáme zapékací misku z trouby, na maso navrstvíme strouhaná jablka a potom poklademe osolenými plátky brambor. Na povrch dáme plátky másla a pečeme v troubě ještě asi hodinu. Podávám sypané zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Chutná to mnohem lépe, než to vypadá.
Eli dne 20.10.2012 17:08:49
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".