Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněčí maso na česneku
(vde)
recept číslo: 386
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g jehněčího masa (kýta,plecko)
60 g česneku
50 g sádla
100 g cibule
hladká mouka
mletý pepř
sůl

 

Postup

Jehněčí maso zbavíme loje, odblaníme a dobře opereme. Očíštěné a osušené maso potřeme po celém povrchu prolisovaným česnekem smíchaným se solí a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme do růžova na rozpáleném sádle. Na opečenou cibuli dáme připravené maso, podlijeme vlahou vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme mírně, občas maso kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, vyjmeme je, základ vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladké mouky a zalijeme vodou. Necháme provařit. Takto připravenou šťávu přecedíme přes sítko a polijeme jí porce masa na talíři. Šťávu můžeme také rozmixovat. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky a dušený špenát.

?

Názory čtenárů

Výborný recept. Vařil jsem podle něj asi 10krát a zatím jsem nenašel lepší pro úpravu jehněčího masa.
radek dne 2.2.2013 10:41:41
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".