Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pekingské sojové maso na způsob chop-sue
(kni)
recept číslo: 373
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

80 g pekingského masa
200 g celeru
3 čerstvé papriky
200 g pórku
20 g sušených hub
50 g sterilovaného hrášku
2 lžíce desertního vína
1 lžíce solamylu
1 lžička zázvoru
1 lžička Vegety
2 lžíce sojové omáčky
200 g vařených nudlí
2 lžíce vařených nebo sterilovaných fazolí
špetka cukru
sůl
glutasol
chilli koření

 

Postup

Pekingské sojové maso (hotový výrobek BONA VITA) přelijeme vařící osolenou vodou a necháme odležet asi 20 minut. Potom jej scedíme a na sítku ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu. Ve volném čase si uvaříme tenké nudle (lze nahradit i jinou těstovinou) podle návodu na obalu. Hotové propláchneme studenou vodou. Očistíme si všechnu potřebnou zeleninu a nakrájíme si ji (papriku na proužky, pórek na kolečka, celer na kostičky). V misce si rozmícháme solamyl se lžící studené vody, přidáme víno, sojovou omáčku, cukr, sůl a koření a vše společně dobře promícháme. Do této směsi vložíme sojové maso, předem namočené sušené houby a nakrájenou zeleninu a vše necháme v chladnu odležet. Lze si to také připravit třeba den předem. Na hlubší pánvi potom rozpálíme olej, vložíme na něj připravenou směs i s nálevem a za stálého míchání opečeme. Nakonec podlijeme asi 2 lžícemi vody, ještě trochu podusíme, přimícháme vařené nudle, sterilovaný hrášek a fazole a okořeníme špetkou chilli koření. (Kdo nemá rád příliš ostrá jídla nebo vaří pro děti, může samozřejmě chilli vynechat).

?

Názory čtenárů

Víc receptů na čínu, ale je to stejně o.k.
Cert dne 7.4.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".