Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čína se sladkokyselou omáčkou*
(vde)
recept číslo: 363
cinask.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g sojového masa
200 g vepřového masa
1 vejce
1 lžíce solamylu
5 lžic oleje
1/2 malého květáku
1 menší pórek
1/2 menší okurky
1 zelená paprika
sůl
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce octa
mletý zázvor
stroužek česneku

 

Postup

Připravíme horký nálev z jednoho litru vody a jedné kostky masoxu a jím sojové maso přelijeme. Necháme asi 20 minut nabobtnat a potom nálev scedíme. Přebytečnou vodu ze sojového masa vymačkáme. Takto si můžeme sojové maso připravit i půl či celý den předem, abychom urychlili přípravu večeře po návratu ze zaměstnání. V misce si rozšleháme vejce se solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a sojové maso. Promícháme a zakapeme jednou lžící oleje. Dále si připravíme všechnu zeleninu - pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, papriku nakrájíme na proužky a neoloupanou okurku nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, osmahneme na něm růžičky květáku a dáme stranou. Potom osmahneme maso, přidáme veškerou připravenou zeleninu včetně květáku a ještě krátce opékáme. Nakonec zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním výše uvedených přísad (česnek do marinády prolisujeme nebo utřeme). Ještě jednou promícháme a prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".