Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sojové maso Kung-pao
(vde)
recept číslo: 362
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200g sojových nudliček
2 vejce
2 lžíce Solamylu
4 lžíce sojové omáčky
5 lžic oleje
100 g burských oříšků
100 ml bílého vína nebo lžička octa
2 cibule
4 stroužky česneku
2 feferonky
zázvor
2 lžičky cukru
sůl
 

Postup

Na uvedené množství sojového masa použijeme 2 litry vařící vody, do kterých zamícháme sojovou omáčku, cukr, na špičku nože zázvoru a špetku soli. Touto vařící směsí sojové maso přelijeme a necháme alespoň 20 minut nabobtnat. Tato fáze je velmi důležitá, protože sojové maso při ní získává potřebnou chuť - proto ji nepodceňujeme. Poté sojové maso scedíme (část nálevu dáme stranou, protože ho později použijeme). Je-li maso příliš "vodnaté", přebytečnou tekutinu z něj ještě na sítku vymačkáme. Během bobtnání masa si připravíme zeleninu - oloupeme cibuli a nakrájíme na půlkolečka, taktéž oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a nakrájíme i feferonky. Pamatujeme přitom na jejich pálivou chuť a po krájení feferonek si důkladně umyjeme ruce i všechno použité nářadí. Je také možné použít pro manipulaci s feferonkami rukavic nebo mikrotenových sáčků. Rozhodně si však při práci s feferonkami nesaháme do očí! V misce rošleháme vidličkou dvě celá vejce, přidáme dvě lžíce Solamylu rozmíchané s trochou vody a do této směsi promícháme sojové maso. Na pánvi rozpálíme olej a do něj vsypeme připravené sojové maso. Mícháme a snažíme se jednotlivé nudličky oddělit od sebe. Smažíme asi 5 minut. K opečenému masu přidáme nakrájenou cibuli, česnek a feferonky. Když cibule zesklovatí, přidáme burské oříšky, víno a část marinády, která zbyla po namáčení masa a dusíme až do odpaření přebytečné marinády. Podáváme s rýží, případně s chlebem.

?

Názory čtenárů

Nálev ze sojového masa se už nepoužívá, protože obsahuje nezdravé zplodiny které se ze sojového masa při vaření dostávají ven, proto se musí z něj po vaření vymačkat a zbytek vylít.
Eva dne 6.8.2009 14:41:20

dne 20.1.2005
Soja na kari s pórkem:máslo,cibulka zesklovatět,soj,kostky nabobtnané s kari,pórek-dusit a podlívat,zahustit moukou nebo solamylem podávámé s rýží.
Dana dne 4.4.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".