Z kapustiček pečlivě odstraníme všechny poškozené vrchní listy. Každou rozřízneme na polovinu a vykrojíme košťál. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme kousek másla a vložíme kapustičky řeznou stranou na pánev. Smažíme asi 3 až 4 minuty, opékaná část by měla být hezky zlatavá. Vypneme zdroj tepla, kapustičky otočíme na zádíčka a pánev přikryjeme pokličkou. Necháme přikryté asi 7 minut, za tu dobu krásně dojdou. Pak můžeme podávat.
Jak?
1. Například na jiné pánvi ji na másle osmažíme trochu strouhanky a tou kapustičky posypeme. Získáme tak bezmasé zeleninové jídlo.
2. Na pánvi opečeme proužky slaniny a kapustičky slaninou posypeme.
3. Kapustičku podáváme jako přílohu k masu.
Na co nesmíme zapomenout: Kapustičky mají výraznou chuť. Pokud je podáváme jako přílohu k masům, dáme jich jen trochu, abychom nepřebili chuť ostatního jídla.
Inspirací pro tento recept byly stránky pana Cuketky.