Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí guláš na černém pivu
(vde)
recept číslo: 3548
gulacep.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g hovězí kližky
3 cibule
2 brambory
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
sůl
drcený kmín
sladká paprika
500 ml černého piva
1 malý rajčatový protlak (3 lžíce)
 

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Pokrájíme také maso. V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme maso a opečeme ho po všech stranách, aby se zatáhlo. Přidáme asi lžičku soli, lžičku sladké papriky, lžičku drceného kmínu a rajčatový protlak, zalijeme asi polovinou černého piva a promícháme. Dusíme zvolna pod pokličkou. Občas promícháme, podle potřeby přidáme pivo (pokud už je spotřebované, tak vodu).

Asi po hodině dušení přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory, prolisovaný česnek a pokrájenou chilli papričku (nebo feferonku). Promícháme a dále dusíme, dokud není maso měkké. Může to trvat další hodinu. Pozor, po přidání brambor má guláš snahu se přichycovat ke dnu, mícháme proto častěji. Ke konci ochutnáme a dochutíme podle potřeby.

Podáváme s chlebem či s knedlíkem, případně se sklenicí studeného piva.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".