Na tento recept můžeme s výhodou použít zbylé pečené nebo grilované kuřecí maso. Já jsem použila zbytky ze včerejšího kuřecího špízu, maso bylo krásně kořeněné, takže už jsem nepoužívala další koření.
Mrkev a brokolici vcelku jsem si předem trochu předvaříme (asi 2 minuty) ve slané vodě. Brokolici poté propláchneme ledovou vodou, zůstane jí pěkná zelená barva. Rozdělíme ji na růžičky, mrkev pokrájíme. Oloupanou cibuli překrojíme podélně na polovinu a poté nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, orestujeme cibuli, přidáme mrkev a brokolici a opékáme chvíli společně. Nakonec přidáme kousky kuřecího masa, lehce zamícháme a necháme minutku prohřát společně se zeleninou.
Bulgur zalijeme vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 7 minut. Potom ztlumíme příkon na minimum, přikryjeme pokličkou a počkáme až bulgur nabobtná a všechny tekutina se vstřebá. Vidličkou uvařený bulgur načechráme a lehce ho vmícháme do směsi zeleniny a masa.
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem (okurkovým, rajčatovým).