Připravíme si formu o velikosti 20x20cm, vyložíme ji pečícím papírem a rozdělíme napůl pomocí přepážky. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vejce a extrakt. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a mandle. Promícháme a polovinu hmoty přendáme do jedné poloviny připravené formy. Druhou část hmoty obarvíme na růžovo, dáme do druhé poloviny formy.
Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme asi 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je hotovo. Vyjmeme z trouby a korpusy necháme zcela vychladnout. Poté je položíme na sebe a okrojíme strany tak, abychom získaly dva stejné kvádry. Ty pak ještě rozpůlíme a získáme čtyři dlouhé kvádry - dva od každé barvy.
Džem zahřejeme a přepasírujeme přes sítko. Jednotlivé kvádry k sobě džemem slepíme tak, aby vznikl "šachovnicový" vzor.
Z marcipánu vyválíme obdélník, do kterého zabalíme připravený korpus slepený marmeládou. Nožem na povrchu marcipánu vyryjeme charakteristické ozdoby.
Poznámka:
Jedná se o tradiční dort se žluto-růžovým korpusem s marmeládou, potažený marcipánem. Poprvé byl servírován u příležitosti oslavy sňatku princezny Victorie s princem Louisem Battenbergem (pokud se jim v Česku říká jinak, tak mě prosím opravte, v dějepise jsem byla vždycky mimo).