Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kakaová bábovka
(vde)
recept číslo: 3506
kakababo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 ml oleje
4 vejce
130 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
230 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
2 lžíce kakaa
1 kakaový pudinkový prášek
špetka soli
6 lžic mléka
 

Postup

Olej, oba cukry, tři žloutky a jedno celé vejce a rum ušleháme do pěny. Další suroviny tj. mouku, kypřící prášek, kakao a pudinkový prášek a špetku soli nasucho promícháme. Ze zbylých tří bílků ušleháme tuhý sníh.

Nejdříve smícháme vaječnou pěnu a suchou směs, při míchání přidáme asi 6 lžic mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh. Hmotu nalijeme a urovnáme do formy na bábovku. Stačí menší forma, kterou vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Vložíme do trouby vyhřáté asi na 165 st. C a pečeme asi 35 až 40 minut. Ke konci odzkoušíme vpíchnutím špejle, zda je bábovka hotová. Hotovou můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Poznámka:
Jde o chutnou a na přípravu jednoduchou bábovku.

Názory čtenárů

Bábovka se povedla,není špatná. Je méně sladká, ale snesla by asi trochu víc oleje, nebo nakypřit ještě tím jedním bílkem, který se do bábovky dostal v podobě celého vejce. Název jí nedělá ostudu,chuť je opravdu kakaová.
tralala dne 21.3.2017 12:29:04
Bábovka asi nebude žádná dusivka. Recept vypadá zajímavě,protože se šlehají žloutky dohromady s celým vejcem a ten pudinkový prášek bábovku pěkně zjemní.Veškeré suroviny mám, o víkendovém pečení je rozhodnuto.
tralala dne 17.3.2017 13:07:13
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".